Gastenverblijf De Deel

 

Stralingsarm WiFi vrij

 

Gastenverblijf De Deel is stralingsarm (EMV-laag) en vrij van Wifi

Wat houdt EMV-laag en vrij van Wifi in?
Dat vertellen we graag! Eerst in een notendop iets over de terminologie.

EMV staat voor ElectroMagnetische Velden, oftewel de 'straling' die wordt afgegeven door elektrische en elektronische en installaties. In het Engels is dat EMF, electro magnetic fields. EMV en EMF staan dus voor hetzelfde.
Wifi is de term voor de techniek voor draadloos internet, via radiofrequenties, om bijvoorbeeld een iPad of iPhone te kunnen gebruiken. In Duitsland zie je vaak de term Wlan; dat betekent wireless local area network, een lokaal netwerk waarin apparaten met elkaar verbonden zijn.
En Bluetooth is een methode om apparaten op relatief korte afstand van elkaar draadloos te verbinden.

Straling

Al deze draadloze methoden zijn omgeven door elektrische of elektromagnetische velden (EMV/EMF). Er zijn echt talloze bronnen die elektromagnetische straling afgeven, van hoogspanningskabels tot mobiele telefoons en van magnetrons tot ongeaarde zonnepanelen. Maar ook tv's, computers en elektriciteitskabels veroorzaken straling. Deze straling is weliswaar onzichtbaar, maar beslist merkbaar als je er gevoelig bent. Voor veel mensen is zelfs het zonneklaar dat door dergelijke straling gezondheidsproblemen ontstaan.

Gastenverblijf De Deel is stralingsarm en Wifi-vrij

In gastenverblijf De Deel is gezorgd om EMV waar mogelijk buiten de deur te houden. Uiteraard zijn er meetgegevens voorhanden.
Wifi staat hier standaard uit en zetten we alleen aan op verzoek van gasten, en dan nog uitsluitend tussen 08.00 - 22.00 uur.
Hier lees je over hoe die stralingsarme omgeving in en rond De Deel tot stand kwam, in 7 punten.

De 7 voorzorgsmaatregelen in De Deel

1. Geen magnetrons of Dect-telefoons. Zelfs geen tv.
2. Wifi alleen op verzoek van gasten Wifi wordt in gastenverblijf De Deel alleen aangezet als gasten daar uitdrukkelijk om vragen. Sowieso is Wifi uitsluitend tussen 's ochtends 08 uur en 's avonds 22 uur beschikbaar. Het liefst horen we vooraf op welke uren binnen deze marge gasten Wifi wensen.
3. Geen elektrische voorzieningen in de slaapkamer, uitgezonderd (LED-)verlichting
4. Geaarde zonnepanelen, geen Wifi-antenne aan de omvormer De Deel profiteert voor energie enorm van de kracht van de zon, dankzij zonnepanelen. Om straling te vermijden werden de panelen bij aanleg direct geaard en hangt de bijbehorende omvormer, die elektromagnetische straling veroorzaakt, niet in huis maar buiten. Door die plaatsing en aarding wordt elektromagnetische straling afgevoerd. Bovendien is deze omvormer niet voorzien van een aangesloten Wifi-antenne.
5. Stralingsarme elektriciteitskabels De elektriciteitskabels die in De Deel lopen zijn stralingsarm, omdat wij altijd kiezen voor dubbel omwikkelde kabels. Opnieuw een grote vermindering in straling.
6. Geen slimme meter, geen draadloos netwerk, geen Bluetooth Zogenaamde slimme meters, draadloze netwerken (zoals Wifi en Bluetooth) geven alle straling af. Heel prettig: hier ontbreken ze totaal.
7. Relatief stralingsarm koken in De Deel… want leve de hooikist! Er is géén magnetron in De Deel, maar wel een heteluchtoven. Helaas is de keuken niet geheel stralingsvrij, want die is voorzien van een inductiekookplaat. En ja, die veroorzaakt straling. Echter, de installatie hiervan bleek om meerdere redenen (energietransitie /'van het gas af') de beste keus. Gek genoeg kun je dit nadeel in een voordeel omzetten! Immers, dankzij inductie krijg je gerechten vlug 'op stoom' dus hoef je de kookzones voor snel-klaar-schotels slechts kort aan te schakelen. En wil je een gerecht met een langere kooktijd bereiden (aardappels, volkoren rijst, maaltijdsoep, stoofpot), dan zet je de pan na een korte 'aankookperiode' in de hooikist. Jazeker, lekker old school! Onze geweldige hooikist lenen we je graag uit en we doen er slimme kooktips bij.

Tot slot:

- Extra lekker slapen zonder Wifi Iets wat we vaak horen is: 'Ik heb vannacht alweer zo heerlijk geslapen! Wat voor bedden hebben jullie eigenlijk?'' Goede bedden, natuurlijk! Maar minstens even belangrijk is dat je hier vrij van Wifi slaapt. Dat scheelt enorm in de kwaliteit van je nachtrust en dus van je dus algehele welzijn.

- Een paar tips
a) In het extra slaapgedeelte staat een CD-speler. Om nog vrijer te zijn van straling kun je de stekker uit het stopcontact verwijderen.
b) Extra prettig: schakel 's nachts ook je 06 uit…
c) In plaats van een iPad: er staan hier twee planken vol boeken voor je klaar.
d) Gebruik je iPhone alleen als het echt noodzakelijk is en zet hem daarna uit. Onze bijen - sterk gevoelig voor straling - zijn je uiterst dankbaar!
e) Ga reeën spotten in de tuin (verrekijker aanwezig)
f) Doe een 'ouderwets' spelletje
g) geniet van de spectaculaire zonsondergangen boven de Waddenzee, op slechts 3 km afstand.

Metingen

We hebben de volgende metingen verricht, en wel midden op de ochtend, binnen Gastenverblijf De Deel, op 1 augustus 2022 en wederom op 5 mei 2023..
We gebruiken daarvoor de Cornet ED88Tplus.
Dit waren de (uiterst lage tot verwaarloosbare!) resultaten van laag- en hoogfrequente straling en magnetische velden:

LF 600 (Gaus mode): 00.05 uT
LF 30 (Gaus mode): 00.04 uT
Efield (ELF mode): 0002 v/M
RF mode: 0.0001 mW/m2

De waarden voor buiten zijn ook laag te noemen, maar zijn uiteraard ook afhankelijk van omstandigheden.

 

Lavendel belangrijk voor vele insecten Stralingsarm ook van belang voor bijen Stralingsarm en wifi vrij verblijven Vlinder op duizendschoon Hooikist

Copyright © Gastenverblijf De Deel 2023. All Rights Reserved.